Новини от външни източници
Откриха първо по рода си безплатно споделено пространство за студенти
02.06.2016
Източник: manager.bg

Споделено пространство за ученици и студенти беше открито днес в София. 

Пространството се казва JA StartUp Hambar. Учащите млади хора ще могат да го използват напълно безплатно. То се намира в зала „Инкубатор“ на Sofia Tech Park. Създатели са млади предприемачи на възраст от 14 до 26 години, Джуниър Ачийвмънт и Кока-Кола.

„Неслучайно избрахме „Хамбар“ за име на нашето пространство. Също както зрънцата на пролет се нуждаят от поливане и отглеждане, така и Hambar ще бъде мястото, на което децата и младежите могат да посещат различни уъркшопи и да развиват идеите си под менторството на експерти от бизнеса. Създаването на JA StartUp Hambar беше наша мечта“, споделя Милена Стойчева, изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България.

„От Кока-Кола и Джуниър Ачийвмънт обединихме усилията си в две области - създаване на по-добрa предприемаческа среда и програми за развитие на младите хора. През 2014 г. заедно стартирахме пилотния проект „Моята първа компания“ с цел насърчаване на предприемаческото мислене на младите хора, както на работното място, така и извън него – в тяхната собствена компания. Тази година освен в създаването и подпомагането на JA StartUp Hambar с ментори от страна на Кока-Кола, обявихме и конкурс за стартираща студентска компания, в която ще инвестираме 10 000 лв.“, допълва Светослав Атанасов, изпълнителен директор на Кока-Кола ХБК.

 

На откриването на JA StartUp Hambar присъства известният професор от университета Принстън в САЩ Ийтън Капщайн. Той изнесе лекция пред над 50 студенти за отговорността на младите за развитието на страната.
КОНФЕДЕРАЦИЯ НА НЕЗАВИСИМИТЕ СИНДИКАТИ В БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРСКА СТОПАНСКА КАМАРА КТ Подкрепа